top of page

TRÄD, BUSKAR & PERENNER

Vi älskar trädgård och vi vet att passion är en viktig ingrediens för att nå våra mål. Vi vill vara det kvalitativa, familjära och genuina alternativet där bland annat samarbetet med små svenska perennaodlare, som drivit sina verksamheter i generationer, är en avgörande framgångsfaktor. Vi har valt att i så stor utsträckning som möjligt att samarbeta med svenska odlare, detta för att växterna är anpassade till det svenska klimatet samt att dom har fått möjlighet att växa i lugn och ro. Hårt och snabbt uppdrivna plantor ger en sämre kvalitet, vilket vi på Gredelins inte nöjer oss med.

SVENSKODLAT

Över 85% av våra växter i plantskolan är odlade i Sverige och resterande procent kommer från den danska marknaden. Fördelen med danskodlade växter är att klimatet påminner mycket om vårt svenska klimat, och dessutom har Danmark ett världsrykte när det kommer till rabattrosor.

 

Valet av att endast samarbeta med svenska och danska leverantörer har varit ett lätt beslut då vi vill bidra till att minska belastningen på miljö, men också gynna den skandinaviska arbetsmarknaden.

Organic%20Apples_edited.jpg
Perenner.jpg

ETT BRETT SORTIMENT

På Gredelins har vi ett stort utbud av omsorgsfullt utvalda träd, buskar och perenner. Vi har alltifrån bärbuskar och fruktträd till klätterväxter, prydnadsbuskar, häckplantor, barrväxter och skuggväxter. Vi försöker ha ett brett sortiment hemma i plantskolan, men sortimentet kan variera under säsong beroende på urvalet hos våra samarbetspartners.

Varmt välkommen till plantskolan och kika vad vi har. Om du inte hittar du söker tar vi gärna dina kontaktuppgifter och hör efter med odlarna.

bottom of page