top of page

HÅLLBARHETSARBETE

Hållbarhet... ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. ”En hållbar utveckling är en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov”. Men vad betyder det egentligen och vad betyder det för den lokala blomsterhandlaren, och i detta fall Gredelins Trädgård?

På Gredelins är hållbarhet navet i hela vår verksamhet. Utan noggrant utvalda och kvalitativa växter blir ni som kunder missnöjda. utan genomtänkt vattning slösar vi med jordens resurser, utan omsorgsfull varuvård skulle vi fylla komposter och sopor till bredden och det vore inte bara hemskt och otacksamt mot miljön, utan även respektlöst och ansvarslöst beteende gentemot alla samarbetspartners och kollegor som jobbat hårt för att odla och sköta om alla fina växter.

Med andra ord - vi tar hållbarhet på allvar. 

Hallbarhet.jpg

E-PLANTA

Som du kanske redan har läst under menyvalet PLANTSKOLAN och Träd, buskar & perenner har vi valt att i så stor utsträckning som möjligt att samarbeta med svenska odlare, detta för att växterna är anpassade till det svenska klimatet samt att dom har fått möjlighet att växa i lugn och ro men det är inte allt, vi går längre än så...

 

Vi har E-plantor i vårt sortiment och med märkningen E-planta kan du vara säker att du får växter som är: 

Utvalda_ikon.jpg

UTVALDA FÖR SVENSKT KLIMAT
Växterna är anpassade till svenskt klimat och risken för vinterskador är därför mindre.

Provodlade_ikon.jpg

PROVODLADE I SVERIGE

Provodling på flera platser ger säkra växtzonangivelser och korrekta växtbeskrivningar.

Svenskodlad_ikon.jpg

SVENSKODLADE

Kort väg från producent till konsument ger mindre miljöpåverkan och gör att växterna är i takt med klimatet där de ska planteras.

Artsaker_ikon.jpg

ART- OCH SORTSÄKRADE

Endast godkända frökällor och moderplantor används. Du får samma växt när du kompletteringsplanterar eller köper E-plantor från olika plantskolor.

Friska_ikon.jpg

FRISKA OCH MOTSTÅNDSKRAFTIGA

Växter från friskt utgångsmaterial ger bättre motståndskraft mot sjukdomar / skadegörare. Alla fruktträd och bärbuskar är certifierade vilket innebär att de är fria från plantburna sjukdomar. Detta ger dig friska, livskraftiga växter med större och rikligare skörd.

VILL DU VETA MER OM E-PLANTOR OCH FAIRTRADEMÄRKTA ROSOR PÅ SNITT?

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om E-planta och Fairtrade. 

• E-PLANTA.COM

• FAIRTRADE.SE

Det här är bara en liten del av hur vi arbetar hållbart, så vill du veta mer är du varmt välkommen till butiken så berättar vi gärna mer. 

Covid info
bottom of page